Over Esther

Na een carrière als office manager van ruim 20 jaar, heb ik ongeveer 10 jaar geleden uiteindelijk de keuze gemaakt om mijn grote passie te volgen en voor het vak beeldend kunstenaar/keramist te kiezen.

Ik ben gestart als autodidact kunstschilder en in de tussentijd mijn passie voor keramiek gevolgd en omgeschoold tot keramist. Ik gedurende 6 jaar masterclasses  gekregen van 2 Belgische beeldend kunstenaars (de heer en mevrouw Alen). Destijds allebei al op respectabele leeftijd, die hun kennis en know how aan mij overgedragen en mij hebben geschoold in technieken en glazuren met als specialisatie Raku stoken.

In 2009 heb ik de opleiding keramiek gevolgd aan de Kunstacademie in Arendonk. En in 2016 opnieuw gestart om me verder te verdiepen en te specialiseren in de keramiek, eveneens aan de Kunstacademie Arendonk. Mijn keramisch werk bestaat uit abstractie van organische vormen die ik o.a. vind in de natuur. Van elk beeld maak ik een studie door gebruik te maken tekeningen, collages en ontwerpen en werken met andere materialen om tot een eindstudie te komen. Elk beeld heeft zijn eigen identiteit en sfeer.

In 2010 heb ik mijn kunst- en keramiekatelier aan huis opgestart in Eersel (NB).